top of page

Broccolisalade met veenbessen en walnoot

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 29 jul
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een heerlijke salade als bijgerecht bij de barbecue.


Voor 6 personen als bijgerecht

20 minuten werk


2 broccoli (ongeveer 600 gram roosjes)

50 gram gedroogde veenbessen

30 gram walnoten

1 rode ajuin

20 gram parmezaan schilfers


Voor de dressing:

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels witte wijnazijn

Zout en peper naar smaak



  • Snij de roosjes van de broccoli. Bewaar de stam om soep of broccoli frietjes van te maken.

  • Doe de roosjes in een grote kom, kook water met de water koker en giet er over heen. Laat dit 10 minuten trekken. Giet dan af. Zo was dit voor mij de perfecte crunch, niet rauw meer maar nog lekker krokant.

  • Rooster de walnoten en hak ze grof.

  • Snij de ajuin in halve maantjes.

  • Meng alle ingrediënten voor de salade onder elkaar.

  • Giet alle ingrediënten voor de dressing er rechtstreeks in en meng goed door elkaar.

  • Laat ijskoud worden in de koelkast.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page