Broccolisalade met veenbessen en walnoot
- Leen
- 29 jul
- 1 minuten om te lezen

Een heerlijke salade als bijgerecht bij de barbecue.
Voor 6 personen als bijgerecht
20 minuten werk
2 broccoli (ongeveer 600 gram roosjes)
50 gram gedroogde veenbessen
30 gram walnoten
1 rode ajuin
20 gram parmezaan schilfers
Voor de dressing:
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
Zout en peper naar smaak
Snij de roosjes van de broccoli. Bewaar de stam om soep of broccoli frietjes van te maken.
Doe de roosjes in een grote kom, kook water met de water koker en giet er over heen. Laat dit 10 minuten trekken. Giet dan af. Zo was dit voor mij de perfecte crunch, niet rauw meer maar nog lekker krokant.
Rooster de walnoten en hak ze grof.
Snij de ajuin in halve maantjes.
Meng alle ingrediënten voor de salade onder elkaar.
Giet alle ingrediënten voor de dressing er rechtstreeks in en meng goed door elkaar.
Laat ijskoud worden in de koelkast.
Opmerkingen