top of page

Bloemkool stoemp met cashewnoten en garam masala

Foto van schrijver: Leen Leen

Een originele combinatie van bloemkoolstoemp, cashew noten met garam masala en de krokante kip in de airfryer die ik enkele weken geleden deelde.


Voor 4 personen als hoofdgerecht

30 minuten werk


Voor de bloemkoolstoemp:

1 bloemkool

600 gram bloemige aardappelen

20 gram boter of margarine

50 ml melk of een vegan alternatief

peper, zout en nootmuskaat naar smaak


Voor de garam masala cashewnoten:

100 gram cashewnoten

1 theelepel garam masala

20 gram boter of zonnebloemolie


Om af te werken: lente ui



✨ Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.

✨ Zet onder water en breng alvast aan de kook, laat 10 minuten koken.

✨ Snij ondertussen de bloemkool in roosjes, hou enkele roosjes apart om af te werken.

✨ Tip: gooi de bladeren en de stam niet weg, hier kan je soep van maken.

✨ Voeg de bloemkool toe aan de aardappelen en laat nog eens 10 minuten koken.


✨ Maak ondertussen de garam masala cashew noten:

✨ Smelt de boter in een pannetje, voeg de garam masala en cashew noten toe en laat kort bakken tot de noten goudbruin zien.

✨ Doe dit in een kommetje.

✨ Bak de bloemkoolroosjes kort aan in dezelfde pan. De bedoeling is dat deze nog krokant zijn.


✨ Giet de bloemkool af en stamp met de boter, melk en kruiding.

✨ Serveer en werk af met lente ui.

Bình luận


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page