
Een originele combinatie van bloemkoolstoemp, cashew noten met garam masala en de krokante kip in de airfryer die ik enkele weken geleden deelde.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
30 minuten werk
Voor de bloemkoolstoemp:
1 bloemkool
600 gram bloemige aardappelen
20 gram boter of margarine
50 ml melk of een vegan alternatief
peper, zout en nootmuskaat naar smaak
Voor de garam masala cashewnoten:
100 gram cashewnoten
1 theelepel garam masala
20 gram boter of zonnebloemolie
Om af te werken: lente ui
✨ Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
✨ Zet onder water en breng alvast aan de kook, laat 10 minuten koken.
✨ Snij ondertussen de bloemkool in roosjes, hou enkele roosjes apart om af te werken.
✨ Tip: gooi de bladeren en de stam niet weg, hier kan je soep van maken.
✨ Voeg de bloemkool toe aan de aardappelen en laat nog eens 10 minuten koken.
✨ Maak ondertussen de garam masala cashew noten:
✨ Smelt de boter in een pannetje, voeg de garam masala en cashew noten toe en laat kort bakken tot de noten goudbruin zien.
✨ Doe dit in een kommetje.
✨ Bak de bloemkoolroosjes kort aan in dezelfde pan. De bedoeling is dat deze nog krokant zijn.
✨ Giet de bloemkool af en stamp met de boter, melk en kruiding.
✨ Serveer en werk af met lente ui.
Bình luận