top of page

Bloemkool met tahini-yoghurtsaus en granaatappel

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 28 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Dit bijgerecht is echt een topper om te serveren bij een barbecue, een gerecht met vlees, rijst... eender wat eigenlijk. Kan ook zowel warm of koud.


1 bloemkool


Saus:

70 ml tahini

150 gram griekse yoghurt 10% vet

Zout naar smaak


Om af te werken:

Sap van 1 citroen

Scheutje olijfolie

Zout naar smaak


Fijngesneden koriander of peterselie

Pitten van granaatappel

Pijnboompitten



✨ Snij de bloemkool in roosjes. Tip: maak van de bladeren een soep, recept vind je hier

✨ Kook de bloemkool beetgaar in gezouten water.

✨ Laat afkoelen, of serveer warm.


✨ Maak de saus:

✨ Meng de tahini met de yoghurt en kruid met zout. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een lossere consistentie.

✨ Doe de saus op een bord en maak een toren van de bloemkool er boven op.

✨ Overgiet de bloemkool met het citroensap en de olijfolie.

✨ Versier met pijnboompitten, granaatappelpitten en koriander.

Commentaires


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page