Bloemkool met tahini-yoghurtsaus en granaatappel
- Leen
- 28 mrt
- 1 minuten om te lezen

Dit bijgerecht is echt een topper om te serveren bij een barbecue, een gerecht met vlees, rijst... eender wat eigenlijk. Kan ook zowel warm of koud.
1 bloemkool
Saus:
70 ml tahini
150 gram griekse yoghurt 10% vet
Zout naar smaak
Om af te werken:
Sap van 1 citroen
Scheutje olijfolie
Zout naar smaak
Fijngesneden koriander of peterselie
Pitten van granaatappel
Pijnboompitten
✨ Snij de bloemkool in roosjes. Tip: maak van de bladeren een soep, recept vind je hier
✨ Kook de bloemkool beetgaar in gezouten water.
✨ Laat afkoelen, of serveer warm.
✨ Maak de saus:
✨ Meng de tahini met de yoghurt en kruid met zout. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een lossere consistentie.
✨ Doe de saus op een bord en maak een toren van de bloemkool er boven op.
✨ Overgiet de bloemkool met het citroensap en de olijfolie.
✨ Versier met pijnboompitten, granaatappelpitten en koriander.
Commentaires