top of page

Sorbet van sinaasappel en basilicum met de Ninja Creami

Foto van schrijver: Leen Leen

Voor 1 pint:


5 minuten voorbereiding

24 uur of meer in de diepvriezer


Voor een succesvol recept voor ijs in de Ninja Creami te maken raad ik steeds aan op een vetstof OF zoetigheid te te voegen.

Van vetstof kan je bijvoorbeeld Griekse yoghurt, volle melk of een plantaardig alternatief toevoegen.

Gebruik dan suikervervanger maar echte suiker. Zoals kristalsuiker, siroop, agave, honing... Je kan natuurlijk een deel vervangen door een suikervervanger, zoals ik altijd doe voor gezondheidsredenen. De reden is niet voor de smaak, maar omdat het vriespunt van suiker en vet lager ligt dan van ander vocht. Doe je dit niet, dan zal de motor van de Creami te hard moeten werken en is er risico dat deze kapot gaat. Vet of zoet, een van de twee, is goed genoeg.


Zeste en vruchtvlees van 1 citroen

Zeste en vruchtvlees van 2 sinaasappels

Enkele blaadjes basilicum (1 eetlepel gehakt)

3 eetlepels citroensap

3 eetlepels monin basilicum siroop

100 ml water

Stevia naar smaak



✨️ Doe alles in een Ninja Creami pint, vries minstens 24u in en draai op 'sorbet', voeg enkele eetlepels water toe wn draai nog eens op 'respin'.



Voor deze variant heb ik 3 eetlepels verse basilicum toegvoegd voor een sterkere smaak en groene kleur.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page