top of page

"Sebzeli köfte dizme yemeği": Turkse ovenschotel met aardappel en gehaktballetjes.

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 5 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

"Dizme yemeği" betekent letterlijk vertaald "In een rij". Alle ingrediënten worden mooi op een rij geschikt in een ovenschotel en zo gebakken. Vandaag maakte ik een variant met aardappelen, groenten en gehakt. Met een lekkere saus.


Voor 4 personen

20 minuten werk + 1 uur in de oven


Voor het gehakt:

500 gram rundsgehakt

1 kleine ui

1 eetlepel paprikapuree (biber salçası)

1 eetlepel tomatenpuree

1/2 theelepel pul biber (Turkse chilivlokken)

1 eetlepel paneermeel

1 ei

Zout naar smaak


Voor de saus:

200 ml water

1 eetlepel paprikapuree (biber salçası)

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel boter

Zout naar smaak


Voor de rest van de schotel:

4 aardappelen

4 tomaten

2 Turkse milde pepers


Voor er bij:

Turkse rijst

Verse peterselie om af te werken, recept vind je hier



✨ Snipper de ui.

✨ Meng het gehakt met alle ingrediënten voor de balletjes.


✨ Schil de aardappel en snij ze in schijfjes.

✨ Snij de tomaat in schijfjes.


✨ Maak van het gehakt balletjes van ongeveer 2 eetlepels (eerder burgertjes, beetje plat geduwd)


✨ Schik de balletjes, aardappel en tomaat in een rij in een ovenschaal.

✨ Versier met stukken Turkse peper.


✨ Meng het water, met de tomaten- en paprikapuree, boter en zout. Warm dit op tot de boter smelt.

✨ Giet over de ovenschotel.


✨ Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak 40 minuten op 180 graden.

✨ Haal de folie er af en bak nog eens 10 minuten of tot alles mooi goudbruin ziet.


✨ Versier met verse peterselie en serveer met Turkse rijst.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page