"Sebzeli köfte dizme yemeği": Turkse ovenschotel met aardappel en gehaktballetjes.
- Leen
- 5 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

"Dizme yemeği" betekent letterlijk vertaald "In een rij". Alle ingrediënten worden mooi op een rij geschikt in een ovenschotel en zo gebakken. Vandaag maakte ik een variant met aardappelen, groenten en gehakt. Met een lekkere saus.
Voor 4 personen
20 minuten werk + 1 uur in de oven
Voor het gehakt:
500 gram rundsgehakt
1 kleine ui
1 eetlepel paprikapuree (biber salçası)
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel pul biber (Turkse chilivlokken)
1 eetlepel paneermeel
1 ei
Zout naar smaak
Voor de saus:
200 ml water
1 eetlepel paprikapuree (biber salçası)
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel boter
Zout naar smaak
Voor de rest van de schotel:
4 aardappelen
4 tomaten
2 Turkse milde pepers
Voor er bij:
Turkse rijst
Verse peterselie om af te werken, recept vind je hier
✨ Snipper de ui.
✨ Meng het gehakt met alle ingrediënten voor de balletjes.
✨ Schil de aardappel en snij ze in schijfjes.
✨ Snij de tomaat in schijfjes.
✨ Maak van het gehakt balletjes van ongeveer 2 eetlepels (eerder burgertjes, beetje plat geduwd)
✨ Schik de balletjes, aardappel en tomaat in een rij in een ovenschaal.
✨ Versier met stukken Turkse peper.
✨ Meng het water, met de tomaten- en paprikapuree, boter en zout. Warm dit op tot de boter smelt.
✨ Giet over de ovenschotel.
✨ Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak 40 minuten op 180 graden.
✨ Haal de folie er af en bak nog eens 10 minuten of tot alles mooi goudbruin ziet.
✨ Versier met verse peterselie en serveer met Turkse rijst.
Comments