
Ik zag op tiktok dat ze bij de mcdonalds in Japan garnaal nuggets verkopen en had daar al weken zin in, ik maakte ze zelf en spaarde mezelf zo een vliegtuigticket naar Tokyo uit :)
Voor 8 a 10 stuks
30 minuten werk + 1 uur rusten
Voor de binnenkant:
100 gram rauwe garnalen (eventueel ontdooide)
1 eetlepel maizena
2 eetlepels panko of paneermeel
1 ei
Cayenne peper naar smaak
Knoflookpoeder
Gember poeder
Voor het korstje:
1 eetlepel maizena
110 gram bloem
100 ml ijskoud bruisend water
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprika poeder voor de kleur
Zout naar smaak
Neutrale olie om in te bakken
Om af te werken:
furikake
lente ui
hoisin saus
✨ Doe alle ingredienten voor de binnenkant in een hakmolentje en mix tot een egaal mengsel.
✨ Leg een bakpapier op een bord, vorm van het garnaalgehakt nuggets met een lepel en leg ze op het bakpapier.
✨ Plaats het bord met de nuggets een uur in de diepvriezer.
✨ Meng alle ingrediënten voor de korst in een kommetje.
✨ Zet een pot met olie op het vuur, of warm de friteuse voor tot de olie ongeveer 170 graden bereikt heeft.
✨ Dip elke nugget in het deeg voor de korst en laat een voor een voorzichtig in de olie glijden.
✨ Bak ze ongeveer 5 minuten tot ze mooi krokant zijn en de binnenkant gaar is.
✨ Serveer met lente ui, furikake en hoisin saus.
Comments