Om te dippen: 5 soorten olie, 5 soorten zout
- Leen
- 22 aug 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 9 okt 2024

Voor 6 personen als hapje
15 minuten werk
Een echt recept is dit niet, maar wel een heel goed idee. Ik maakte dit omdat mijn broer zei op restaurant eens "3 soorten olie en 3 soorten zout" gekregen te hebben en dat was bij gebleven. Ik dacht, ja dat ik ik ook. Mijn kasten open getrokken en dit was het resultaat.
Ik maakte volgende combinaties:
✨ Basilicum olie met pyramide zout
✨ Thaise olie met soja saus zout
✨ Olijfolie met zwart pyramide zout
✨ Koolzaad olie met gerookt zout
✨ Truffel olie met roze himalaya zout
De basilicum olie en thaise olie zijn van het mer Gronn Green, door Benoit Dewitte.
Zwart pyramide zout komt van bij Sostrene Grene.
Soja saus zout van bij Tjin's toko
De truffel olie mengde ik met wat olijf olie, anders wat het te sterk.
Ik serveerde het met ciabatta brood en een frans stokbrood.
Comments