
Deze kimchi soep is een ideale manier om je laatste restje kimchi op te gebruiken, zeker wanneer deze al lang in de koelkast staat en helemaal zacht en een beetje zuur geworden is. Ik deed dit vandaag met tofu er in. Alles kan in een pot gemaakt worden en is op 20 minuten klaar.
Dit is een zeer simpele versie met tofu, je kan er mee spelen en vanalles toevoegen zoals champignons, spek, rund, garnalen, noedels, paprika...
Voor 2 personen als kleine maaltijd of soep
20 minuten werk
100 gr kimchi en 100 ml kimchi sap
1 teen knoflook
1 grote ui
1 eetlepel gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
3 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesam olie
1 theelepel suiker
1 eetlepel neutrale olie om te stoven.
500 ml water
250 zachte tofu
1 lente ui
✨ Snij de kimchi in kleinere stukken.
✨ Hak de knoflook en snipper de uit.
✨ Zet een pot op het vuur, stoof de ui en knoflook aan in de olie.
✨ Voeg de kimchi, kimchi sap, gochujang, sojasaus, sesam olie, suiker en water toe.
✨ Laat 15 minuten rustig koken.
✨ Voeg de tofu voorzichtig toe en werk af met lente ui.
Comments