"Baba ganoush": Libanese aubergine dip, op de barbecue
- Leen
- 2 jul
- 1 minuten om te lezen

Baba ganoush is een dip op basis van aubergine en naar mijn mening een van de lekkerste. Ik maakte deze met de overgebleven hitte nadat wij gebarbecued hadden. Je moet er niet naar omkijken, en het afwerken van de dip is zo gedaan.
Voor 4 personen als hapje
5 minuten werk (+ 40 minuten op de bbq)
1 aubergine
2 tenen look
2 eetlepels olijfolie + extra om af te werken
2 eetlepels tahini (sesampasta)
Sap van 1/2 citroen
Zout naar smaak
✨ Pak de aubergine in met twee lagen aluminiumfolie.
✨ Leg ze direct op de kolen en laat 40 minuten garen. Als je werkt met een kamado, hoef je ze niet om te draaien. Werk je een barbecue zonder deksel, draai ze halverwege om.
✨ Plet de look en hak de peterselie.
✨ Pak ze voorzichtig uit en haal het vruchtvlees en al het vocht uit de aubergine, doe dit in een kommetje.
✨ Voeg de look, olijfolie, tahini, citroensap en zout toe.
✨ Pak met een vork en meng goed tot je de gewenste consistie bereikt hebt.
✨ Werk af met extra olijfolie en verse peterselie.
✨ Serveer met krokant stokbrood.
Comments