Aardappel en groentenpannetje met Turkse invloeden
- Leen
- 10 jun
- 1 minuten om te lezen

Ik maakte dit gerecht bij köfte, ik had geen zin om er deze keer rijst bij te eten en wou iets smaakvols. Zo werd dit aardappel en groenten pannetje geboren.
Voor 4 personen als bijgerecht
30 minuten werk
300 gram vastkokende aardappelen
1 courgette
2 groene puntpaprika's
1 ajuin
1 prei
1 eetlepel gedroogde munt
20ml goede olijfolie
1 eetlepel acı biber salçası (pikante paprikapuree, te koop bij de Turkse supermarkt)
1 eetlepel domates salçası (tomatenpuree)
50 ml water
Zout naar smaak
Verse peterselie om af te werken
✨ Schil de patatten en snij ze in blokjes van 1,5 cm op 1,5 cm.
✨ Doe de aardappelen in een pan met de olijfolie en laat alvast enkele minuten bakken op middelhoog vuur.
✨ Snij de courgette en puntpaprika in blokjes.
✨ Snij de ajuin en prei in halve ringen. Was de prei zeer goed om al het zand weg te spoelen.
✨ Doe alle groenten in de pan en laat 10 minuten bakken. Roer af en toe goed om.
✨ Doe de gedroogde munt er bij en laat even mee bakken. Door de munt te bakken, komen de smaken vrij.
✨ Doe de tomaten- en paprikapuree en het water er bij en roer goed door elkaar, laat nog eens 5 minuten bakken.
✨ Kruid naar smaak met zout en peper.
✨ Werk af met verse peterselie.
Comments