
Okra, een groente die hier niet heel gekend is en een speciale textuur heeft. De binnenkant is namelijk nogal... slijmerig. Je lust het, of je lust het niet. Zelf eet ik het super graag.
Ik kocht deze vers in de Turkse supermarkt, zoek er de kleinste uit. Hoe groter, hoe meer vezels en hoe minder lekker ze zijn.
Ik maakte ze zoals de boontjes van enkele dagen geleden en serveerde ze koud, bij een barbecue.
Voor 4 personen als bijgerecht
45 minuten werk
3 verse rijpe tomaten
1/2 rode paprika
1 ui
500 gram verse okra
1 teen knoflook
Peper en zout
3 eetlepels olijfolie
Verse peterselie om af te werken

✨ Snipper de ui, snij de paprika en tomaat in blokjes, plet en hak de knoflook.
✨ Doe de olijfolie in een pan.
✨ Stoof de ui kort aan.
✨ Voeg de paprika en tomaat toe.
✨ Voeg de knoflook, peper en zout toe.
✨ Voeg de okra toe.
✨ Laat 25 minuten sudderen.
✨ Werk af met verse peterselie.
Comments