top of page

Vegan thaise curry in één pot

Foto van schrijver: Leen Leen



Voor 4 personen

20 minuten werk


500 gram bloemkool

1 rode puntpaprika

1 ui

3 wortelen

50 gram thaise curry pasta (ik gebruikte penang currypasta. Koop de pasta in een aziatische winkel voor een meer authentieke smaak).

1 blik kokosmelk = 400 ml

1 eetlepel suiker

2 limoenen

Koriander

Olie

500 gram rijst


✨️ Kook de rijst in een rijstkoker volgens de instructies.

✨️ Snij bloemkool in roosjes, schil en snij de wortel en ui in stukjes, snij de puntpaprika in stukjes.

✨️ In een pot, doe een scheutje olie en de curry pasta. Laat deze 1 minuut bakken.

✨️ Voeg de groenten, kokosmelk en suiker toe en laat gedurende 15 minuten pruttelen. Of tot de groenten beetgaar zijn.

✨️ Rooster ondertussen de cashewnoten snij de limoen in partjes en snipper de koriander.

✨️ Voeg vlak voor het serveren het sap van 1 limoen toe aan de curry.

✨️ Schep een portie rijst en curry op een bord, versier met de cashewnoten, koriander en partjes limoen.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page