
Voor 4 personen
20 minuten werk
500 gram bloemkool
1 rode puntpaprika
1 ui
3 wortelen
50 gram thaise curry pasta (ik gebruikte penang currypasta. Koop de pasta in een aziatische winkel voor een meer authentieke smaak).
1 blik kokosmelk = 400 ml
1 eetlepel suiker
2 limoenen
Koriander
Olie
500 gram rijst
✨️ Kook de rijst in een rijstkoker volgens de instructies.
✨️ Snij bloemkool in roosjes, schil en snij de wortel en ui in stukjes, snij de puntpaprika in stukjes.
✨️ In een pot, doe een scheutje olie en de curry pasta. Laat deze 1 minuut bakken.
✨️ Voeg de groenten, kokosmelk en suiker toe en laat gedurende 15 minuten pruttelen. Of tot de groenten beetgaar zijn.
✨️ Rooster ondertussen de cashewnoten snij de limoen in partjes en snipper de koriander.
✨️ Voeg vlak voor het serveren het sap van 1 limoen toe aan de curry.
✨️ Schep een portie rijst en curry op een bord, versier met de cashewnoten, koriander en partjes limoen.
Comments