
Voor 4 personen (12 tostadas):
45 minuten werk
12 mini tortilla's
800 gram kipfilet
1 pakje (25 gram) koriander
1 potje (125 gram) zure room
2 limoenen
4 maïskolven (of 2 blikken mais)
2 tenen knoflook, gehakt
1 groene chilipeper (optioneel)
1 eetlepel Citroenpeper
1 theelepel Knoflookpoeder
Enkele stukjes ingemaakte rode ui (recept op mijn site)
Zout
Olie
Voor de tostada:
✨️ Doe een laag olie van ongeveer 1 cm in een pan en verhit op hoog vuur.
✨️ Bak de tortilla ongeveer 1 minuut aan elke kant tot deze bruin en krokant is.
✨️ Laat uitlekken op een vel keukenrol.
Voor de kip:
✨️ Zest 1 limoen.
✨️ Snij de kip in fijne reepjes en doe in een kommetje.
✨️ Kruid met de knoflook, citroenpeper, limoenzeste, knoflookpoeder, en zout.
✨️ Bak in een pan tot de kip gaar is en goudbruin gebakken.
Voor de koriander room:
✨️ Doe de koriander (hou enkele blaadjes opzij voor te decoreren), de zure room, chilipeper, sap van 1 limoen, en zout naar smaak in een hakmolentje en mix tot een egale saus.
Voor de maïs:
✨️ Grill de maïskolven in een grillpan of op de barbecue tot ze donkerbruine stukjes hebben.
✨️ Snij de maïskorrels van de kolven.
Voor de afwerking:
✨️Leg de tostada's op een groot bord of plank.
✨️ Smeer op elke tostada een laagje koriander room, leg er enkele stukjes kip op, en een eetlepel maïs.
✨️ Decoreer met enkele blaadjes koriander, en enkele stukjes ingemaakte rode ui.
Comments