top of page

Tostada's met citroenkip, koriander room en gegrilde maïs

Foto van schrijver: Leen Leen

Bijgewerkt op: 12 jul 2024





Voor 4 personen (12 tostadas):

45 minuten werk


12 mini tortilla's

800 gram kipfilet

1 pakje (25 gram) koriander

1 potje (125 gram) zure room

2 limoenen

4 maïskolven (of 2 blikken mais)

2 tenen knoflook, gehakt

1 groene chilipeper (optioneel)

1 eetlepel Citroenpeper

1 theelepel Knoflookpoeder

Enkele stukjes ingemaakte rode ui (recept op mijn site)

Zout

Olie


Voor de tostada:

✨️ Doe een laag olie van ongeveer 1 cm in een pan en verhit op hoog vuur.

✨️ Bak de tortilla ongeveer 1 minuut aan elke kant tot deze bruin en krokant is.

✨️ Laat uitlekken op een vel keukenrol.


Voor de kip:

✨️ Zest 1 limoen.

✨️ Snij de kip in fijne reepjes en doe in een kommetje.

✨️ Kruid met de knoflook, citroenpeper, limoenzeste, knoflookpoeder, en zout.

✨️ Bak in een pan tot de kip gaar is en goudbruin gebakken.


Voor de koriander room:

✨️ Doe de koriander (hou enkele blaadjes opzij voor te decoreren), de zure room, chilipeper, sap van 1 limoen, en zout naar smaak in een hakmolentje en mix tot een egale saus.


Voor de maïs:

✨️ Grill de maïskolven in een grillpan of op de barbecue tot ze donkerbruine stukjes hebben.

✨️ Snij de maïskorrels van de kolven.


Voor de afwerking:

✨️Leg de tostada's op een groot bord of plank.

✨️ Smeer op elke tostada een laagje koriander room, leg er enkele stukjes kip op, en een eetlepel maïs.

✨️ Decoreer met enkele blaadjes koriander, en enkele stukjes ingemaakte rode ui.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page