"Nohutlu Düğün Çorbası": Turkse soep met lam, yoghurt en kikkererwten
- Leen
- 13 mei
- 1 minuten om te lezen

Lamsvlees of schapenvlees, je bent er voor of niet. Ik vind het heerlijk. Ik maakte deze Turkse soep met lamsvlees, yoghurt en kikkererwten. Simpel, voedzaam en vol karakter. Een echte must-try voor liefhebbers van de Turkse keuken!
Voor 4 personen
30 minuten werk + 2 uur koken
2 liter water
2 stukken lamsschouder (ongeveer 1 kilo in totaal met bot)
2 blikken kikkererwten
250 gram volle yoghurt
Zout naar smaak
Sap van 2 citroenen
3 eetlepels boter
1 eetlepel tomatenconcentraat
1 theelepel pul biber (Turkse chilivlokken)
Verse peterselie om af te werken
✨ Doe de lamsschouder en water in een pot, breng aan de kook en laat 2 uur rustig koken.
✨ Vis het lamsvlees uit de pot en haal het vlees van de botten af. Voeg terug toe aan de soep.
✨ Voeg de kikkererwten, zout en peper toe en breng aan de kook.
✨ Doe de yoghurt in een kom en voeg lepel per lepel wat hete bouillon toe. Dit tempereert de yoghurt en voorkomt dat hij gaat splitsen.
✨ Doe het warme yoghurtmengsel bij de soep.
✨ Zet het vuur uit en voeg het citroensap toe.
✨ Doe de boter, tomatenconcentraat en pul biber in een pannetje en warm op. Roer goed tot de tomaat opgelost is.
✨ Serveer de soep, werk af met de boter en gehakte peterselie.
Comments