Kippensoep à la Mimi
- Leen
- 22 mrt
- 1 minuten om te lezen

Dit is mijn moeders kippensoep. Simpel, huisgemaakt en altijd goed. Een rijke bouillon, malse kip, precies de juiste kruiden – geen gezever, gewoon een kom goeie soep. Perfect voor koude dagen, verkouden neuzen of wanneer je gewoon zin hebt in iets echts.
Voor een grote pot
1,5 uur werk
3 liter water
1 hele kip
2 ajuinen
3 stengels selder
1 prei
2 wortelen
100 gram vermicelli
3 bouillon blokjes met kipsmaak
Verse peterselie om af te werken
✨ Zet het water op het vuur, in een grote pot.
✨ Kook de kip gedurende 1 uur in het water.
✨ Vis de kip er uit en leg even opzij om af te koelen.
✨ Schil de wortel en snij ze in stukjes, voeg toe aan de soep, laat 15 minuten koken.
✨ Snij de selder, prei en ajuin in stukjes en voeg toe, laat nog eens 15 minuten koken.
✨ Haal het vlees van de kip en pluis het, voeg terug toe aan de soep.
✨ Voeg de vermicelli toe en laat nog eens 1 minuut koken.
✨ Werk af met verse peterselie.
Comentários