top of page

Kippensoep à la Mimi

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 22 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Dit is mijn moeders kippensoep. Simpel, huisgemaakt en altijd goed. Een rijke bouillon, malse kip, precies de juiste kruiden – geen gezever, gewoon een kom goeie soep. Perfect voor koude dagen, verkouden neuzen of wanneer je gewoon zin hebt in iets echts.


Voor een grote pot

1,5 uur werk


3 liter water

1 hele kip

2 ajuinen

3 stengels selder

1 prei

2 wortelen

100 gram vermicelli

3 bouillon blokjes met kipsmaak


Verse peterselie om af te werken



✨ Zet het water op het vuur, in een grote pot.

✨ Kook de kip gedurende 1 uur in het water.

✨ Vis de kip er uit en leg even opzij om af te koelen.

✨ Schil de wortel en snij ze in stukjes, voeg toe aan de soep, laat 15 minuten koken.

✨ Snij de selder, prei en ajuin in stukjes en voeg toe, laat nog eens 15 minuten koken.

✨ Haal het vlees van de kip en pluis het, voeg terug toe aan de soep.

✨ Voeg de vermicelli toe en laat nog eens 1 minuut koken.

✨ Werk af met verse peterselie.



Comentários


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page