
Een soortgelijk hapje kreeg ik onlangs voorgeschoteld in een restaurant en ik wist dat ik het thuis moest namaken. Ik maakte er natuurlijk mijn eigen versie van. Een hartig kaaskoekje met mascarponecrème en ingemaakte mosterdzaadjes.
Het recept voor ingemaakte zaadjes postte ik een tijdje geleden al en vind je hier.
Voor ongeveer 20 koekjes
30 minuten werk + 4 uur rusten in de koelkast
Voor de koekjes:
150 gram oude comté kaas, geraspt (van een blok)
110 gram boter (géén margarine), op kamertemperatuur
130 gram bloem, niet zelfrijzend
Peper naar smaak
Voor de mascarpone creme:
200 gram mascarpone
1 eetlepel olijfolie
peper en zout naar smaak
30 gram ingemaakte mosterdzaadjes, recept vind je hier
Voor de koekjes:
✨ Doe de boter en kaas in een kom en klop met een garde tot een romige substantie.
✨ Doe de bloem en peper er bij en meng goed. Het deeg is korrelig maar moet bij elkaar blijven wanneer je dit aanduwt met je vingers.
✨ Rol een worst van het deeg, wikkel er folie rond en laat 4 uur rusten in de koelkast.
✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.
✨ Haal het deeg uit de koelkast en snij er dunne plakjes van. Ongeveer een halve centimeter dik.
✨ Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes er op met voldoende plaats tussen elk koekje.
✨ Bak ze 12 minuten tot ze goudbruin zijn.
✨ Wanneer de koekjes net uit de oven komen, zijn ze nog zacht. Wanneer ze afkoelen zullen ze krokant worden.
✨ Bewaar ze in een luchtdichte doos op kamertemperatuur, tot maximum 1 week.
Voor de mascarpone:
✨ Doe de mascarpone in een kom en meng met de olijfolie en peper en zout.
✨ Klopt goed op.
✨ Doe de mascarpone in een spuitzak met rond spuitmondje.
✨ Spuit op elk koekje een toefje creme en leg er voorzichtig een beetje mosterdzaadjes op.
✨ Dit hapje kan maximum 30 minuten op voorhand samengesteld worden, anders worden de koekjes zacht. Elk element kan wel minstens een dag op voorhand gemaakt worden.
Comments