
Geen standaard Ninja Creami recept deze keer. Ik ben gegaan voor een zure sorbet die ik geserveerd heb op een oester. Een perfecte combo!
Voor een succesvol recept voor ijs in de Ninja Creami te maken raad ik steeds aan op een vetstof OF zoetigheid te te voegen.
Van vetstof kan je bijvoorbeeld Griekse yoghurt, volle melk of een plantaardig alternatief toevoegen.
Gebruik dan geen suikervervanger maar echte suiker. Zoals kristalsuiker, siroop, agave, honing... Je kan natuurlijk een deel vervangen door een suikervervanger, zoals ik altijd doe voor gezondheidsredenen.
De reden is niet voor de smaak, maar omdat het vriespunt van suiker en vet lager ligt dan van ander vocht. Doe je dit niet, dan zal de motor van de Creami te hard moeten werken en is er risico dat deze kapot gaat. Vet of zoet, een van de twee, is goed genoeg. In dit recept gebruikte ik olijfolie.
Voor een halve pint
5 minuten werk
1/2 granny shmith appel
1 limoen
50 ml water
2 eetlepels olijfolie
✨️ Schil de appel en snij in blokjes.
✨️ Snij het vruchtvlees uit de limoen.
✨️ Voeg alle ingrediënten samen en bevries minstens 24 uur.
✨️ Draai een keer op sorbet.
✨️ Doe géén respin. Het doel is net om kleine korreltjes te hebben.
✨️ Serveer op een oester.
Extra tip: ook lekker bij zalm of tonijn tartaar, als afwerking op een cocktail of in een gazpacho
Comments