top of page

"Sigara Böreği": krokante Turkse deegrolletjes

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 9 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 uur geleden



Mijn ervaring met deze Sigara Böreği is dat deze het beste gaan met loempia deeg uit de vriezer (zie foto), te koop bij de Aziatische supermarkt maar ik heb ze ook al zien liggen in de Turkse supermarkt.


Voor 15 stuks van elke soort

30 minuten werk + 15 minuten in de oven


Voor de variant met feta en peterselie:

100 gram loempia deeg uit de vriezer (15 vellen)

250 gram feta

100 gram verse peterselie

1 ei


Voor de variant met sucuk en kaas

100 gram loempia deeg (15 vellen)

200 gram sucuk (pittige Turkse worst)

250 gram Kaşar (Turkse jonge kaas)


✨️ verkruimel de feta in een kom

✨️ hak de peterselie fijn en voeg toe aan de feta.

✨️ leg 1 eetlepel vulling op het deeg, vouw dicht en rol op. Gebruik een beetje geklutst ei als "lijm".

✨️ Frituur de borek in olie tot ze mooi goudbruin zijn.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page