"Sigara Böreği": krokante Turkse deegrolletjes
- Leen
- 9 jul 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 8 uur geleden

Mijn ervaring met deze Sigara Böreği is dat deze het beste gaan met loempia deeg uit de vriezer (zie foto), te koop bij de Aziatische supermarkt maar ik heb ze ook al zien liggen in de Turkse supermarkt.
Voor 15 stuks van elke soort
30 minuten werk + 15 minuten in de oven
Voor de variant met feta en peterselie:
100 gram loempia deeg uit de vriezer (15 vellen)
250 gram feta
100 gram verse peterselie
1 ei
Voor de variant met sucuk en kaas
100 gram loempia deeg (15 vellen)
200 gram sucuk (pittige Turkse worst)
250 gram Kaşar (Turkse jonge kaas)

✨️ verkruimel de feta in een kom
✨️ hak de peterselie fijn en voeg toe aan de feta.
✨️ leg 1 eetlepel vulling op het deeg, vouw dicht en rol op. Gebruik een beetje geklutst ei als "lijm".
✨️ Frituur de borek in olie tot ze mooi goudbruin zijn.

Comments