top of page

Chowder met aardappel, spek en maïs

Foto van schrijver: Leen Leen

Een chowder is een soep die gebonden is met een roux en room. Vaak met zeevruchten, maar ik maakte vandaag een versie met maïs en spek. En stevige maaltijdsoep voor de koudere maanden.


Voor 2 a 3 personen als maaltijd

30 minuten werk


2 ui

2 aardappel

150 gram spek

150 gram mais ui blik


20 gr boter

30 gr bloem

1 liter water

100 ml room



Bak de spekjes in een pot tot ze krokant zijn. Vis de spekjes er uit maar laat het vet in de pot.

Snipper de ajuin en bak ze in het vet van het spek.

Voeg de boter toe, laat smelten en voeg dan de bloem toe.

Roer goed en voeg de bouillon beetje bij beetje toe.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, voeg toe.

Laat 15 minuten koken.


 Doe de maïs er bij.

 Mix de soep gedeeltelijk met de staafmixer. 2 seconden mixen is genoeg.

 Werk af met de gebakken spekjes en verse peterselie.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page